50 mg / 250 микрограма обвити таблетки
Бенфотиамин (Витамин B1)
Цианокобаламин (Витамин B12)

WÖRWAG Pharma

Болки в шията, болки във врата

Болки в шията, болки във врата

 

Най-чести причини за болка в шията и болка във врата

Неврологични симптоми при болка в шията и болка във врата

Лечение при болка в шията и болка във врата

Милгамма® обвити таблетки в комплексното лечение на болка в шията и болка във врата

 

Най-чести причини за болка в шията и болка във врата

Болка в шията и болка във врата може да се дължат на много причини:

 • болка в шията и болка във врата в резултат на травма и претоварване в областта на шията и раменния пояс – спорт, тежък физически труд, неудобна работна поза, травми, включително и такива в миналото
 • болка в шията и болка във врата в резултат на хронични дегенеративни увреждания на шийните гръбначни прешлени и на ставичките и връзките между тях – познати като т.нар. „шипове“ или „ошипяване“ на гръбнака
 • болка в шията и болка във врата поради притискане на нервните коренчетата между два прешлена, при излизането им от гръбначния мозък – състояние, познато като „радикулит“ или „радикулопатия“
 • болка в шията и болка във врата при увреждане на междупрешленните дискове: с времето под тежестта на тялото или физическото натоварване те изтъняват и слягат, ката така нервните коренчета могат да се притиснат от двата съседни прешлена, което се изявява с болка в шията и болка във врата. При по-тежи случаи капсулата на диска може да се пропука, а те е богато снабдена с рецептори за болка – тогава е налице изключително силна болка в шията и болка във врата. Когато се получи излизане на междупрешленния диск извън пределите на прешлените поради приплескването му се получава сериозно притискане на нервните коренчета, разположени в съседство – тогава е налице болка в шията и болка във врата поради т.нар. „дискова херния“  
 • Не на последно място болка в шията и болка във врата може да се получи и при схващане на мускулатурата на пията и врата - при претоварване, простуда, травма.

 

Когато болката в шията или врата е в резултат на засегнати коренчета на периферни нерви могат да са налице и други неврологични симптоми. Най – често са налице изтръпване, мравучкане, понякога парене в областта, до която достигат разклоненията на засегнатите периферни нерви. Често се наблюдава и намалена чувствителност на засегнатия кожен участък – обикновено отслабено или липсващо чувство на допир и натиск. По-рядко, при по-тежките състояния може да има и отслабена мускулна сила в засегнатия участък.

 

Неврологични симптоми при болка в шията и болка във врата

 • Когато болката в шията и болка във врата е в резултат на засегнати коренчета на периферни нерви е налице много характерно пълзене на болката по мишницата и ръката към пръстите
 • Често при болка в шията и болка във врата са налице изтръпване, мравучкане, понякога парене в областта, до която достигат разклоненията на засегнатите периферни нерви.
 • Понякога при болка в шията и болка във врата може да има и намалена чувствителност на засегнатия кожен участък –отслабено или липсващо чувство на допир и натиск.
 • При по-тежките случаи на болка в шията и болка във врата може да има и слабост в ръката поради отслабена мускулна сила в засегнатия участък.

 

Лечение при болка в шията и болка във врата

 • Веднага щом изпитате силна или остра болка в шията и болка във врата се обърнете към вашия лекар! Той ще прецени на какво се дължи вашата болка в шията и болка във врата и ще ви даде най-правилния съвет!
 • Лечението при болка в шията и болка във врата е винаги комплексно и е различно в зависимост от причината за болката.
 • За лечението на болка в шията и болка във врата обичайно се комбинират различни лекарствени средства: лекарства за намаляване на болката и възпалението, лекарства за локално приложение на мястото на болката, специализирани лекарства за лечение на хроничната неврологична болка, високи дози В-витамини, които подпомагат възстановяването на периферните нерви, лекарства за намаляване на болката от мускулния спазъм и др.
 • Уместно е при лечение на болка в шията и болка във врата да се прилагат и физиотерапия, лечебна физкултура, балнеолечение и др.
 • Хирургичното лечение при болка в шията и болка във врата се налага сравнително рядко и винаги трябва да бъде след консултация с невролог, неврохирург или ортопед.       

 

Милгамма® обвити таблетки в комплексното лечение на болка в шията и болка във врата

Болки в шията, болки във врата

Милгамма® обвити таблетки е лекарство, което се използва в комплексното лечение на заболявания, които могат да доведат до болка в шията и болка във врата.

 

 

 • заболяване или увреждане на периферни нерви
 • болка или възпаления на нерва
 • неврит
 • радикулит

 

 

Милгамма® обвити таблетки, като част от комплексното лечение при увреждания на периферни нерви, повлиява не само болката, но по-скоро причината за нейното възникване - допринася за възстановяване на функцията на нерва, с което трайно повлиява неврологичните симптоми като тръпнене, парене, мравучкане, намалена чувствителност. 

Научете повече за състава и действието  и начина на приложение  на Милгамма® обвити таблетки при болка в шията и болка във врата